Finstaship

Kaiken Alusten

Uudet patjat veneeseen

Kevät on tullut ja sitä myöden myös veneen vesillepanoaskareet. Olemme olleet useana viikonloppuna valmistamassa alusta vesillelaittokuntoon.  Pohja on pesty ja maalattu sekä kansi öljytty. Myös sisätiloissa on tehty pieniä kunnostustöitä. Kaasuliesi on uusittu ja lisäksi uusimme veneen sohvien patjat.

sohvakangasSisustus tässä uusimmassa h-veneessämme on koko ajan ollut melko ankea, joten uusi ilme oli tarpeen. Sohva on yllättävän tärkeä osa sisustusta ja patjat myös.  Muuntuuhan sohvasta tarpeen tullen myöskin sänky. Sohvakankaan on oltava kestävää ja helppohoitoista. Se joutuu kovalle kulutukselle ja siinä istutaan lähes poikkeuksetta ulkovaatteilla, joten pinta ei saa olla helposti likaantuvaa eikä kuluvaa.

sohvakangas kestävä

Tavallisissakin sohvakankaissa on paljon eroja, niin myös veneiden sohvien kankaissa. Tutkin paljon huonekaluliikkeiden valikoimia ennen kuin päätin sohvan verhoilukankaan. Näin sain parhaan tiedon siitä, mikä olisi hyvä ja kestävin kangas.

Laitan kuvia kunhan ehdin. Tässä nyt kuvaa siitä, miten etenin sohvakankaan valinnassa. Vertailin erilaisia sohvakankaita mm Kodin1-verkkokaupassa ja perehdyin niiden ominaisuuksiin. Sen jälkeen tilasin netistä vastaavaa kangasta.

(Visited 89 times, 1 visits today)

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *