Finstaship

Kaiken Alusten

Syksyn tullen juttua eristämisestä

Kun ilmat viilenevät, tulevat väistämättä mieleen myös energiansäästäminen, lämmityskulut, öljyn tilaus, polttopuiden pilkkominen, vuotavat ikkunat ja eristäminen. Ehkä jos et asu erillistalossa, sinun ei tarvitse murehtia näistä, mutta omakotitaloasujalle syksyn ja talven tulo merkitsee automaattisesti myös kohonneita asumiskustannuksia. Varsinkin meillä täällä Suomessa, jossa talvi on pitkä ja usein myös suhteellisen kylmä.

Bildresultat för eristäminen

Kaikki talot eivät kaipaa eristämistä. Tällaisia ovat esimerkiksi Siporex-harkoista rakennetut talot. Useimmiten muiden rakennusmateriaalien väliin, seiniin, kattoihin ja lattioihin tarvitaan eritystä. Yksi erittäin hyvä vaihtoehto ovat Finnfoam eristeet. Nämä eristeet sopivat hyvin Suomen olosuhteisiin, ovathan ne kotimaisen yrityksen valmistamia. Eristeitä on erilaisia. Eristelevyt sopivat esimerkiksi seiniin ja toiset taas rossipohjaan estämään lattiapinnoista karkaavaa lämpöä.

Polyuretaani eristemateriaalina on erinomaista. Se on sekä paloturvallinen, että kosteutta hyvin kestävä vaihtoehto eristämisessä.

Eristäminen on taitolaji. Vanhat talot ovat eristetty mm. Sahanpurulla ja sanomalehdellä. Niistä ajoista eristäminen on kehittynyt melkoisesti. Joskin nykyaikana olisimme hyvin voineet ottaa oppia esi-isiltämme. Nykyisissä taloissa on usein home – ja kosteusongelmia, jotka usein johtuvat liian tiiviistä tai löyhästä rakentamisesta. Kunnon eristämiseen kannattaa siis todella kiinnittää huomiota, kääntyä ammattilaisten apuun sekä tutkia eri eristysmateriaaleja tarkasti.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Submit a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *